DE VOORDELEN VAN ZAKELIJK GLASVEZEL

SYMMETRISCHE BANDBREEDTE

In de cloud werken heeft veel voordelen: u kunt altijd bij uw bestanden en het scheelt opslagruimte. Met glasvezel kunt u net zo snel uploaden als downloaden. En dat betekent dus zorgeloos werken in de cloud.

SNELHEID & SCHAALBAARHEID

De oplossingen van UNET groeien met uw bedrijf mee. Heeft u behoefte aan meer bandbreedte dan is het upgraden van de snelheid zo geregeld. Snelheden tot 1 Gb/s zijn mogelijk.

BETROUWBAARHEID EN TOEKOMSTVAST

U bent altijd verzekerd van een stabiele verbinding met een beschikbaarheid van 99,9%. De nieuwe glazen vezels en nieuwe lasers zijn ideaal voor alle mogelijke toepassingen, ook in de toekomst.

ZAKELIJK GLASVEZEL INTERNET


  • 100, 200 of 500 Mb/s up- en downloaden

  • Optioneel met Hosted Telefonie

  • Optioneel met extra IP-adressen en Advanced SLA

  • Landelijk beschikbaar

Vanaf € 240,- / mnd

MAATWERK
OPLOSSINGEN


  • Uw vestigingen gekoppeld middels UNET VPN

  • Eenvoudig schaalbaar, dus toekomstvast

  • Indien gewenst, redundant uitgevoerd

  • Standaard tot 1Gb/s

Prijs op aanvraag

DAAROM UNET

Meest gekozen door ondernemers

VAN A TOT Z

Volledige coördinatie van onze specialisten, van begin tot eind

TRANSITIE

Altijd een soepele transitie zonder onderbreking van uw business

ISO 27001

ISO 27001 gecertificeerd; de internationale norm voor informatiebeveiliging

SERVICE

Altijd persoonlijke service van onze service desk

DIRECT CONTACT

Wij kunnen u alles vertellen over zakelijk glasvezel.
Laat uw gegevens achter op het contactformulier of bel ons.

Of bel  036-845 36 00

Meer over glasvezel

WAT IS GLASVEZEL PRECIES?

De glasvezel is van glas, dus kan er licht doorheen. Door de glazen vezels kan data, vertaald in laserlicht razendsnel worden verstuurd. Dit gebeurt aanmerkelijk sneller dan via koper/adsl lijnen. Aan de ene kant stuurt de laser de signalen de vezels in. Dan verplaatsen die signalen zich met de snelheid van het licht door de vezels en worden direct aan de andere kant uitgelezen. De dataoverdracht vindt plaats door het kort achter elkaar aan en uitschakelen van deze laser. Het is vergelijkbaar met morsecode, waarbij door middel van korte en lange signalen informatie wordt verzonden.

ETHERNETTECHNOLOGIE MET TRANSCEIVERS

Ethernetspecificaties maken pakketjes van data en transporteren die dan over een netwerk. Ethernet maakt gebruik van de zogenaamde CSMA/CD-toegangscontrole (Carrier Sense Multiple Access with Collision Detection). Daarmee bepaalt ethernet welk station op welk moment data kan transporteren over het netwerk. In een ethernetnetwerk ‘luistert’ alle apparatuur dus naar het netwerk. Elk station verstuurt pas het datapakket, als geen ander station op dat moment gebruikmaakt van het netwerk. Dus als het netwerk vrij is. Een kwestie van milliseconden.

MINIMALE KANS OP ‘COLLISIONS’ MET GLASVEZEL
ETHERNET

Als twee stations toch op hetzelfde moment data zouden versturen botsen ze (collision). Beide stations stoppen dan met het versturen van data en wachten enkele milliseconden voordat ze het opnieuw proberen. Hoe drukker het is op het netwerk, hoe meer botsingen er zijn. Maar ook geldt: hoe meer bandbreedte het netwerk heeft, hoe kleiner de kans op botsingen. Om het aantal botsingen te minimaliseren gebruikt ethernet switches die het netwerk in kleinere segmenten opdelen. Dan zijn er per segment minder stations aanwezig.

Bepaalde datapakketten (broadcast) gaan echter toch naar alle segmenten. Een glasvezelrouter in het netwerk zorgt dan voor een scheiding tussen de IP-netten om botsingen door deze datapakketten te voorkomen. UNET combineert deze geavanceerde ethernettechnologie met glasvezel met een zeer grote capaciteit. De kans op botsingen is daardoor bijzonder klein. Wilt u weten welke maatwerk glasvezel oplossingen UNET voor uw bedrijf heeft?

MEER INFORMATIE
OVER GROTE
AFSTANDEN

Een glasvezelkabel bestaat uit honderden dunne glasvezels en kan niet alleen razendsnel, maar ook heel veel gegevens tegelijk overdragen. Ook zijn grotere afstanden makkelijk te overbruggen met glasvezel, doordat UNET gebruik maakt van de wereldwijde standaard van ethernettechnologie met transceivers.

TRANSCEIVERS:
GLASVEZEL VOOR DE
LANGE AFSTAND

De speciale transceivers in het glasvezelnetwerk zorgen ervoor dat ook glasvezel over afstanden van vele kilometers naar de eindgebruiker kan overbruggen. Het resultaat is een zeer snel en zeer stabiel netwerk, dat data kan transporteren over lange afstanden.

HET VERSCHIL
TUSSEN GLASVEZEL
EN KOPER/ADSL

Telefoonlijnen en TV-kabels zijn van koper. Daarin gaat de data-overdracht via elektrische stroompjes. Met de ADSL-techniek is de koperen telefoonlijn geschikt gemaakt voor internet en digitaal bellen.  Het ‘koper’-netwerk is minder snel en minder betrouwbaar dan glasvezel, maar het heeft wel een grote dekkingsgraad. Er wordt hard gewerkt aan de glasvezel infrastructuur in Nederland. UNET zakelijk glasvezel loopt hierin graag voorop!