Geen incidenten
Geen incidenten
Eurofiber CSR report 2021
14 jul 2022

Eurofiber publiceert zijn MVO verslag over 2021

Verbeteringen zijn gerealiseerd op het gebied van energie-efficiëntie en duurzame energie en sociale verplichtingen

Maarssen, 14 juli 2022 - Eurofiber publiceert vandaag zijn maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) verslag over 2021. Eurofiber vervult een belangrijke maatschappelijke rol op het gebied van digitale infrastructuur en is ervan overtuigd dat dit een bredere verantwoordelijkheid met zich meebrengt, zoals een duurzame groei voor onze organisatie, onze medewerkers en de samenleving als geheel. In dit door FIRA Sustainability geauditeerde verslag worden de ambities, doelstellingen en voortgang van Eurofiber op het gebied van duurzaam handelen, het welzijn van medewerkers - en de maatschappij, zoals klimaatverandering, circulaire economie en maatschappelijk rendement - toegelicht.   

'De conclusies in het MVO-verslag laten zien dat de projecten die we als bedrijf hebben geïnitieerd en opgestart daadwerkelijk bijdragen aan onze MVO-doelstellingen en onze impact in de maatschappij', vertelt Jeroen Kanselaar, CSR-manager bij Eurofiber. 'Dit is duidelijk zichtbaar in de verbeteringen die we hebben doorgevoerd op het gebied van energie-efficiëntie en duurzame energie en sociale verplichtingen.' 

Enkele hoogtepunten uit het MVO-verslag van 2021: 

  • In 2021 hebben Eurofiber en RefugeeForce hun samenwerking voortgezet waardoor er het hele jaar door een vluchteling uit Syrië bij Eurofiber heeft gewerkt.  

  • Eurofiber heeft een clausule opgenomen om de g-rekening toe te passen in de overeenkomsten met zijn aannemers.  

  • Door de certificaten VCA**/ VCA**/ ISO45001 te eisen van onze hoofdaannemers heeft Eurofiber geborgd, en onafhankelijk geverifieerd, dat hun aannemers hun werk veilig uitvoeren.  

  • In 2021 gebruikte Eurofiber hoofdzakelijk kabels van een partij die zijn productieafval proactief tot een absoluut minimum beperkt. 

'Door het rapport te laten verifiëren door een externe deskundige, FIRA Sustainability, hebben we onafhankelijke feedback gekregen op onze voortgang', vervolgt Kanselaar. 'Voor 2022 en de komende jaren starten we nieuwe impactvolle projecten die bijdragen aan onze visie als duurzaam bedrijf dat op een eerlijke manier zaken doet.' 

Download ons MVO-verslag 2021 hier.  

Bezoek onze Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen pagina voor meer informatie over onze sterke betrokkenheid om op een ethische, duurzame en veilige manier te opereren en onze prioriteiten op het gebied van MVO.  

 

Contact Eurofiber
Armand Rouw, +316 3485 1722
armand.rouw@eurofiber.com