ONDERNEMEN MET AANDACHT

ETHISCH ZAKENDOEN

Wij stellen hoge eisen aan professionele integriteit. Dat geldt niet alleen voor iedere UNET medewerker, maar ook voor al onze stakeholders: onze klanten, partners, leveranciers, moedermaatschappij en investeerders. Met elk van deze partijen worden duidelijke afspraken gemaakt alvorens de samenwerking aan te gaan. Daarnaast staat het beschermen van de privacy van de gegevens van onze klanten zeer hoog op onze agenda. We ontwikkelen continu nieuwe security diensten om onze klanten en hun dataverkeer veilig te stellen en misbruik tegen te gaan.

GEZONDHEID EN VEILIGHEID

Onze mensen vormen het hart van UNET. Zij zijn het die elke dag de meest complexe vraagstukken vertalen naar heldere oplossingen. Zij zijn het die elke dag weer een stapje extra doen. Daarom vinden wij het vanzelfsprekend om onze medewerkers een gezonde, veilige en stimulerende werkomgeving te bieden. Met bijvoorbeeld verplichte certificatie van iedereen die aan ons netwerk werkt. En met een gezonde balans tussen werk en privé.

DUURZAAMHEID

Onze bedrijfsvoering is erop gericht onze CO₂ footprint te reduceren. Specifieke maatregelen zijn:

  • Groene stroom voor UNET en ons datacenter
  • Cooling Alley systeem voor ons datacenter, wat 30% rendement oplevert
  • Koeling op basis van gefilterde buitenlucht i.p.v. airconditioning, wat de uitstoot aanzienlijk verlaagt
  • We werken momenteel hard aan het verkrijgen van de ISO14001 certificering voor ons datacenter

Daarnaast speelt duurzaamheid ook een belangrijke rol op de werkvloer met zaken als verlichtingssensoren, milieubewust wagenpark, paperless office en thuiswerkmogelijkheden.

MAATSCHAPPELIJKE BETROKKENHEID

Wij proberen in onze eigen omgeving maatschappelijke initiatieven te steunen in de vorm van gratis diensten en advies. Zo voorzien we Stichting Kindervakantieland in Almere van glasvezelinternet en Mac apparatuur. En participeren wij actief in het lokale onderwijs door deelname aan de werkveld adviescommissie van Windesheim Flevoland. Daarnaast sponsoren we sportclub Landstede in Zwolle.

ALLES VOOR DE GLIMLACH VAN EEN KIND

Stichting Kindervakantieland maakt het mogelijk om kinderen van 6 t/m 12 jaar te laten genieten van een zorgeloze vakantie met leeftijdgenoten. Het gaat hierbij om kinderen die door hun thuissituatie niet of nauwelijks de mogelijkheid hebben om met het gezin met vakantie te gaan. In deze tijd kan dat natuurlijk niet zonder een goede glasvezel internetverbinding en optimaal wifi-bereik op het hele complex. Door deze diensten te leveren draagt UNET bij aan een element dat noodzakelijk is voor een optimale vakantiebeleving.

DIRECT CONTACT

Wij vertellen u graag meer over onze visie op verantwoord ondernemen.
Laat uw gegevens achter op het contactformulier of bel ons.