GROEIT UW BEDRIJF OOK HARDER DAN UW INTERNETSNELHEID?

Het investeringsklimaat in Nederland is goed. Bijna iedere ondernemer in Nederland zal merken dat orderportefeuilles groeien, dat klanten meer bestellen en dat we weer echt in groei geloven. Het zorgt er ook voor dat de werkdruk bij veel bedrijven toeneemt. Ze zijn druk met het werven van nieuw personeel, het automatiseren van processen en het uitbreiden van capaciteit om levertijden niet al te hard te laten oplopen.

Overal waar bedrijfsmodellen afhankelijk zijn van handmatige of menselijke inzet piept en kraakt het. In de bouw, in de logistiek, op de weg etcetera. Helaas heeft ook UNET daarmee te maken. Alle nieuwe glasaansluitingen moeten door een aannemer worden aangelegd, voorzien van goedgekeurde vergunningen en site survey informatie. Zo is ook bij UNET, door stijgende vraag en achterblijvende capaciteit, de doorlooptijd van nieuwe glasaansluitingen opgelopen.

Gelukkig kunnen we veel alternatieven bieden tijdens de aanleg van glasvezel. Denk aan connectiviteit via straalverbindingen, 4G of het opsporen van vrije aderparen op (koper)oplossingen zoals (V)DSL/FTTH. Dit zijn allemaal mogelijkheden die we kunnen inzetten om de pijn van de duur van een glaslevering te verzachten.

Met man en macht wordt nu gewerkt om de opgelopen doorlooptijden van nieuwe glasaansluitingen van eind Q1 en begin Q2 weer onder controle te krijgen. Met alternatieve oplossingen, extra aannemerscapaciteit, extra tooling, extra mankracht aan Eurofiber zijde én met extra managementaandacht zijn we nu weer in staat om nieuwe glasaansluitingen conform de standaard doorlooptijden te leveren.

Maar laten we niet vergeten dat het uiteindelijk allemaal goed nieuws is. Veel bedrijven zijn weer aan het uitbreiden, openen nieuwe vestigingen of overwegen een verhuizing. Meer vestigingen betekent meer vraag naar nieuwe glasvezelaansluitingen, meer werknemers betekent meer bandbreedte. En denk bij een verhuizing tijdig aan de aanvraag voor uw bedrijfskritische infrastructuur, want die is minstens zo belangrijk als het gebouw, de aankleding en de fysieke infrastructuur-voorzieningen. Wij merken vaak dat pas later in de planning de aanvraag voor goede en passende infrastructuur wordt geregeld.

Iedereen die zelf een hard groeiend bedrijf heeft weet hoe veel werk het kost om de varkenscyclus voor te blijven en de capaciteit altijd goed afgestemd te hebben op de stijgende vraag. Gelukkig is het leveren van meer bandbreedte eenvoudig te organiseren. Een groeiend personeelsaantal bijhouden met de juiste internetsnelheid is met een UNET-glaslijn snel te regelen. En we zijn in staat om dat schaalbare internet dichter bij uw medewerkers te brengen met Managed WiFi en steeds betrouwbaarder te maken met DDOS-protectie en Managed Firewall dienstverlening.

Dus groeit uw bedrijf harder dan uw internet? Neem contact met ons op. Wij groeien graag met u mee.