WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN DE ZAKELIJK INTERNET ABONNEMENTEN EN MAATWERK-OPLOSSINGEN?

UNET levert bij de online bestelbare zakelijk internetabonnementen de dienst inclusief managed NTU (Network Termination Unit). Afhankelijk van de dienst kan UNET hier 1 of meerdere apparaten plaatsen die gezamenlijk nodig zijn om de dienst compleet te leveren.

De NTU is een belangrijk onderdeel van de complete dienstverlening, waarin de verbinding, de NTU en de daarop geleverde diensten ieder van essentieel belang zijn. De term NTU geeft de hardware aan die het eindpunt is van de UNET dienstverlening. 

MAATWERK OPLOSSINGEN


De term NTU is generiek omdat afhankelijk van de toepassing, de wensen en eisen in een specifieke situatie er een andere oplossing wordt aangeboden. Hierbij wordt door UNET gebruik gemaakt van meerdere typen hardware van verschillende fabrikanten. De NTU kan zowel op een layer 2 service worden ingezet (switching/routing), maar ook als onderdeel van een layer 3 applicatie voor bijvoorbeeld het inregelen van prioritering van het verkeer, ook wel Quality of service genoemd. Applicaties als NAT, subnet, DHCP en andere instellingen behoren ook tot het layer 3 domein. Het demarcatiepunt tussen de dienstverlening van UNET en het domein van afnemer is (zijn) de LAN poort(en) van de NTU waarop de dienst(en) word(en) aangeboden aan het interne domein van afnemer.

Met deze dienst biedt UNET de volgende diensten: 
– Bestelling en levering NTU als een managed service
– Installatie en configuratie NTU
– Beheer en onderhoud NTU
– Replacement en repair

ZAKELIJK INTERNET ABONNEMENTEN 

Een aantal UNET diensten wordt geleverd als dual play package, waarbij een compleet pakket door UNET is samengesteld wat tegen een scherp vast eenmalig en maandelijks tarief wordt geleverd. Deze pakketten bestaan uit een vaste combinatie van:
– Breedbandverbinding 
– Managed NTU 
– Internet access 
– Optioneel UNET telefonie 

Deze dienst kent bewust een beperkt aantal opties. Er zijn geen wijzigingen mogelijk in de standaard configuraties. De aangeboden configuratie past goed bij de meeste afnemers die behoefte hebben aan een stabiele zakelijke breedband internet verbinding. De meeste pakketten zijn online bestelbaar via de UNET website.

UNET verzorgt bij deze pakketten standaard beheer van de managed NTU. Hierbij zijn inbegrepen: • registratie (firmware, type, configuratie) • Monitoring / keep alive communicatie • Software updates (alleen op basis van validatie en beslissing UNET) • reboot op afstand (indien NTU nog beschikbaar is) • back-up en restore standaard en originele configuratie

Voor wholesale partners levert UNET ook diensten zonder Managed NTU.