WAT IS EEN SUBNET? WAAR HEB IK HET VOOR NODIG?

Bij de levering van uw glasvezelverbinding zijn we afhankelijk van derde partijen voor het verstrekken van vergunningen voor de nodige graafwerkzaamheden. Het verstrekken van de graafvergunningen duurt gemiddeld 8 tot 12 weken. Vervolgens moet het daadwerkelijke graafwerk plaatsvinden en moet de glasvezelverbinding tot in uw pand opgeleverd worden. U wordt gedurende het gehele proces van de aanleg van de glasvezelverbinding per email op de hoogte gehouden van de status. 

UNET levert standaard één publiek IPv4 adres bij een UNET internetverbinding uit de aan UNET toegekende IPv4 reeks. 

Voor sommige toepassingen is het handig om meerdere vaste IP adressen (een subnet) ter beschikking te hebben. Een paar voorbeelden daarvan zijn: Webservers (SSL), FTP servers, Mailservers of bijvoorbeeld een SIP centrale. Hiervoor kan een IPv4 subnet worden aangevraagd bij UNET. Aan het gebruik van publieke IP adressen zijn regels verbonden. Tevens worden hiervoor extra kosten in rekening gebracht. UNET garandeert geen beschikbaarheid van IPv4 adressen, omdat het aantal beschikbare IPv4 adressen wereldwijd zeer beperkt is. 

UNET levert sinds enige jaren ook IPv6 adressen uit. Het is de verwachting dat voor nieuwe toepassingen steeds vaker standaard IPv6 ingezet zal worden, maar dat IPv4 nog jaren beschikbaar blijft en beide standaarden naast elkaar beschikbaar zijn. Let op: Communicatie met IPv6 nodes op het internet kan alleen met IPv6 internet toegang. Communicatie met IPv4 nodes kan ook alleen met IPv4 internet toegang.