55.000 FESTIVALBEZOEKERS ONLINE

Onze klant MOJO organiseert jaarlijks zo’n tweehonderd concerten en festivals, die samen goed zijn voor ruim één miljoen bezoekers. Het Walibi terrein in Flevoland is hiertoe een zeer populaire festivallocatie. Om een groot evenement als Lowlands mogelijk te maken is een flinke bandbreedte nodig en uiteraard een koppeling naar Hilversum voor live TV streams. Voorheen werden deze verbindingen door middel van straalverbindingen en satellietwagens gerealiseerd. Deze situatie was echter verre van ideaal doordat de verbindingen relatief kostbaar en bovendien omslachtig waren om tot stand te brengen.

RAZENDSNELLE VERBINDINGEN OP HET WALIBI TERREIN

In 2010 heeft UNET het Walibi terrein op het eigen glasvezelnetwerk aangesloten. Hierdoor kwam het glasvezelnetwerk op plaatsen te liggen die voorheen moeilijk te ontsluiten waren. Daarnaast heeft UNET ook op het gigantische terrein zelf verschillende internet breakout-points gerealiseerd. Hierdoor werd het mogelijk alle bezoekers en leveranciers overal op het terrein van razendsnelle connectiviteit te voorzien. Bovendien werd dankzij het glasvezelnetwerk een directe point-to-point verbinding met Hilversum mogelijk.

FLEXIBEL MEEDENKEN EN BEWEZEN KWALITEIT

“Voor een 3-daags evenement als Lowlands zijn we in totaal 4 weken druk bezig op het terrein. Internet is daarbij het eerste wat aanwezig moet zijn en laatste wat we niet meer nodig hebben na het festival. Een hoge bandbreedte, stabiliteit en een flexibele leverancier die met ons meedenkt, is daarom van vitaal belang” aldus Andrew Rijnbeek, IT manager bij MOJO. “Er is zoveel meer techniek beschikbaar dan 10-15 jaar geleden, en zowel ons eigen productieteam, de vele leveranciers waar we mee werken, de artiesten met hun crew, de media en uiteraard het publiek, verwachten een stabiele en razendsnelle internetverbinding tijdens Lowlands. UNET komt hierin tegemoet, wij vertellen hoeveel bandbreedte we nodig hebben en UNET regelt het. Meestal sturen ze ook nog een engineer langs die met ons het terrein afloopt om te zorgen dat de connectiviteit over het hele terrein gewaarborgd is, wat er ook gebeurt tijdens het festival.”

"Bij grote evenementen als Lowlands verandert de situatie vaak nog op het laatste moment, UNET speelt daar flexibel op in en komt elke keer weer met snelle en perfecte oplossingen."

Andrew Rijnbeek
IT manager MOJO Concerts

OOK EEN OPLOSSING OP MAAT?

Benieuwd welke effectieve oplossing UNET voor uw connectiviteitsvraagstuk kan bedenken?
Bel ons voor een vrijblijvend gesprek of laat uw gegevens achter op het contactformulier.